Acupunctuur en Reconnective healing

Albertien van der Veen
Borculoseweg 42
7478 RN DIEPENHEIM
Tel.: 0547 - 352227
e-mail: albertienvdveen@hetnet.nl


ACUPUNCTUUR

Wat is acupunctuur en hoe werkt een acupuncturist en voor welke klachten kan ik naar een acupuncturist en hoeveel kost een behandeling? Dit zijn meestal de vragen die je te horen krijgt als iemand informatie over acupunctuur wil hebben.

Acupunctuur bestaat al duizenden jaren en is onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunst. Zij geneest ziekten of verlicht de klachten die een bepaalde ziekte met zich meebrengt. Tevens is het een methode om ziekte te voorkomen. Acupunctuur is werkzaam op geest en lichaam en draagt daardoor bij aan het welbevinden van de mens.
De Chinezen hebben al lang geleden ontdekt dat de energie die door het menselijk lichaam stroomt ( chi ) een ingewikkeld stelsel van kanalen volgt en dat in 24 uur een complete circulatie van die energie plaatsvindt. Er zijn twaalf hoofdkanalen of meridianen, die elk weer in verbinding staan met een orgaan in ons lichaam. De energievoeding van dit circuit is afkomstig uit de organen, die weer afhankelijk zijn van wat iemand eet of drinkt, maar ook van hoe iemand leeft. Daarnaast bepalen ook erfelijke eigenschappen de energieproductie, zodat het duidelijk zal zijn dat de energiehuishouding bij iedereen verschillend is.

HOE WERK IK ?
Als iemand voor de eerste keer bij me komt, begin ik met het vraaggesprek. Dit zal gaan over de klacht waarmee de patiënt komt, maar ook over allerlei zaken die voor mij van belang lijken te zijn ten aanzien van de bestaande klacht, bijvoorbeeld over uw eetlust, stoelgang en conditie en ook over hoe u zich voelt.
Verder tast ik het bindweefsel op uw rug, hetgeen veel zegt over hoe de energiedoorstroming in uw lichaam is.
Aan de hand van de polsdiagnose kan ik nauwkeuriger vaststellen hoe het met de hoeveelheid en kwaliteit van de energie van de organen gesteld is.
Verder zijn tongdiagnose en diagnose van met name de huid in het gezicht nog belangrijke diagnosemiddelen.
Na het onderzoek zal ik tot behandeling overgaan en u uitleg geven over het hoe en waarom van deze behandeling.
Bij een acupunctuurbehandeling maak ik gebruik van hele dunne naalden op bepaalde punten in de meridianen. U voelt slechts een klein prikje, dat geen of nauwelijks pijn doet.

Bij mij duurt een behandeling acupunctuur een uur, waarbij voldoende ruimte is voor gesprek en rust. Het is een uur om helemaal bij jezelf te komen.

WAT IS VERDER NOG VAN BELANG OM TE WETEN ?
Men kan zonder verwijzing van een arts bij mij komen.
Ik ben gespecialiseerd in kinderacupunctuur. (dit door middel van massages op acupunctuurpunten en zo mogelijk naalden).
Dat men na enkele of in ieder geval na 4 behandelingen veranderingen moet merken. Zo niet dan wordt de behandeling gestopt.
Dat ik bij stoppen met roken en afvallen ook gebruik maak van ooracupunctuur en adviezen geef ten aanzien van deze thema’s.
Dat ik naast naalden ook gebruik maak van moxa, het bijvoetkruid. Dit kruid steek je aan en daarmee verwarm je de acupunctuurpunten om deze extra te stimuleren.

KOSTEN ?
Behandeling acupunctuur ( 60 min. ) € 76,00
Kinderacupunctuur ( 30 min. ) € 38,00

AFMELDEN: niet tijdig afgezegde afspraken ( minimaal 24 uur van te voren ) zullen volledig in rekening worden gebracht.

VERGOEDING ?
Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur NVA.
Veel zorgverzekeraars vergoeden acupunctuurbehandelingen geheel of gedeeltelijk in de aanvullende verzekering. Kijk zelf even na in de polisvoorwaarden onder alternatieve geneeswijzen.

WELKE KLACHTEN ZIJN MET ACUPUNCTUUR TE BEHANDELEN ?

HOOFD: hoofdpijn ,migraine, lokale haaruitval,aangezichtspijn, duizeligheid ( Menière ) zwaar gevoel in hoofd.
SLIJMVLIEZEN: chronische verkoudheid, voorhoofdsholte-ontsteking, bijholte-ontsteking, neusverkoudheid.
OOR: oorpijn/ontsteking, oorsuizen/ruisen, bepaalde gevallen van doofheid.
OOG: ontstoken ogen, jeukende ogen, tranende ogen, droge ogen, branderige ogen, wazig/vlekken zien, slechtziendheid.
MOND: tandvleesproblemen, kiespijn, aften, slechte adem, bittere smaak in de mond, droge mond, verhoogde speekselvloed, koortsuitslag.
KEEL: schildklieraandoeningen, heesheid, keelpijn, spraakproblemen, brok in de keel.
LUCHTWEGEN: verkoudheid, allergische verkoudheid, hooikoorts, hoest, kortademigheid, astma, bronchitis, hyperventilatie.
BORST: spanning op de borst, vol gevoel van de borst, pijn op de borst, hartkloppingen, angina pectoris, opgezette/pijnlijke flanken.
BUIK: buikkrampen, buikrommelingen, buikpijn, opgezette buik.
MAAG/DARM: misselijkheid, slechte eetlust, overgeven, zuurbranden, oprispingen/opboeren, maagpijn, gal-aandoeningen, diarree, constipatie, aambeien.
GYNAECOLOGIE: menstruatieklachten, pre-menstruele klachten( PMS ) overgangsklachten, gespannen en pijnlijke borsten, bepaalde vormen van onvruchtbaarheid, ondersteuning bij IVF behandelingen, witte vloed.
URINEWEGEN: urineweginfectie, incontinentie, blaas/nierstenen, impotentie, onvruchtbaarheid vroegtijdige/nachtelijke zaadlozingen, prostaatklachten.
GEWRICHTEN: Stijfheid, pijnklachten, bewegingsbeperking, verstuiking, arthrose, reumatische aandoeningen, gewrichtsontstekingen, slijmbeursontsteking, spieren/pezenklachten, krachts-vermindering, trillingen, krampen, nek-rugklachten, tenniselleboog, fibromyalgie.
LEDEMATEN: koude ledematen, zwaar gevoel, vochtophoping (oedeem).
ZENUWSTELSEL: hernia, doof gevoel, zenuwontsteking (neuralgie) zoals intercostaalneuralgie,ischias,neuralgie na gordelroos.
NEUROLOGISCHE AANDOENINGEN: Parkinson ,MS etc. Bij deze ziekten kan men de ontspanning en kwaliteit van leven gunstig beïnvloeden.
HUID: transpiratieproblemen, jeuk, droge huid, eczeem, acné, koortsblaasjes, gordelroos, psoriasis, steenpuisten, zweren.
MENTALE STOORNISSEN: slaapstoornissen, veel dromen, hyperventilatie ,rusteloosheid angst, flauwvallen, epilepsie, dwangmatig lachen/huilen, depressiviteit, snel schrikken, vergeetachtigheid, anorexia nervosa, lusteloosheid, gebrek aan energie, algehele zwakte, overspannenheid, stress,burn-out.
INTERNE KLACHTEN: bloedarmoede,kouwelijkheid,doorbloedingsproblemen,hoge en lage bloeddruk.
ALLERGIEËN: allergische verkoudheid, hooikoorts, astma/bronchitis, allergie voor onder andere: voedsel, huisstofmijt, huisdieren, pollen.
VERSLAVINGEN: rookverslaving, eetverslaving, alcoholverslaving, drugsverslaving.
ZWANGERSCHAPSKLACHTEN: misselijkheid, zure oprispingen, stuitligging, bevalling opwekken, pijn na de bevalling, aambeien na bevalling, stimuleren van borstvoeding, borstontsteking.
KINDERZIEKTEN: hoest, verkoudheid, astma, bronchitis, keelontsteking, darmklachten, buikpijn, bedplassen, slaapproblemen, tanden krijgen, eczeem, oorpijn/ontsteking, verder gedragsproblemen, allerlei soorten van angst, zoals faalangst, verlatingsangst, angst om naar school te gaan etc.

Bovenstaande is een indicatielijst, maar zal niet alle mogelijkheden bevatten. Bij twijfel altijd even vragen.

acupuntuur